Udruga med. sestara i tehničara u gastroenterologiji  nastala je iz potrebe zajedništva , uzajamnosti i solidarnosti  a u svrhu organiziranja stručnog  rada , usavršavanja  iz područja  gastroenterologije i endoskopije .Udruga je vođena zajedničkim interesima i cijevima  na načelu ravnopravnosti  a zauzima se za zaštitu  i unapređenje  sestrinstva  u Hrvatskoj. Entuzijazam i upornost nekolicine med. sestara davne 1996 g. dovela je do prvih međusobnih kontakata a potom  i osnivačke skupštine . Kroz svoje postojanje udruga je organizirala mnoštvo skupova , kongresa sa  međunarodnim  sudjelovanjem , radionica , druženja itd. Na skupovima su prezentirani  radovi iz područja gastroenterologije – novosti ali  i teme iz drugih područja od važnosti za med. sestre. 1996 g. udruga je primljena u Evropsko udruženje sestara u gastroenterologiji i endoskopiji (ESGENA)  a 2007 g. u izvršni odbor  ESGENE . U svom radu udruga se bavila  edukacijom med. sestara  pa je u tom smislu izrađen plan edukacije med. sestara u Hrvatskoj „ JOB PROFILE „kao i nastavni plan i program za daljnje školovanje . Program je usvojen od  ESGENE  20007g . u Parizu . Sama  udruga ima vrlo dobru suradnju s Hrvatskom komorom medicinskih sestara.     

 CILj:

 društva je okupiti sve med. sestre iz gastroenterologije i srodnih grana u svom članstvu  a sve u svrhu što kvalitetnijeg rada i boljitka sestara.


AUTOR ČLANKA:                SR. MATIJEVIĆ  JADRANKA

KB SESTRE MILOSRDNICE  INTERNA KLINIKA

ZAVOD ZA GASTROENTEROLOGIJU

KLINIČKI ODJEL IIPOVIJEST  UDRUGE-Kroz svoje postojanje udruga je organizirala mnoštvo skupova , kongresa sa  međunarodnim  sudjelovanjem , radionica , druženja itd.


STATUT UDRUGE


RJEŠENJE O UPISU U REGISTAR UDRUGA